Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът

...
Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът
Коментари Харесай

След среща на премиера и регионалния министър с протестиращите: Блокадите падат

Неслучайно сме тук. Исках персонално да се убедя какъв е казусът и да видя, че започва всичко, което и на документи към този момент е допустимо. Това сподели служебният премиер Димитър Главчев, който  посети блокадата на пътя Русе - Свиленград до Топлоелектрическа централа " Брикел " , съобщи кореспондент на  " Фокус " . Председателят на инициативния комитет " Обручище вечно " инж. Тенчо Кайряков разгласи, че пътната обсада в региона на интернационалния път Русе - Свиленград, в региона на Брикел, ще бъде вдигната.

Служебният министър на районното развиване и благоуствройството Виолета Коритарова сподели, че през днешния ден разрешението за градеж е реалност. " В петък ще бъде в Държавен вестник, от вторник имаме фронт за работа, и ще стартира ремонтът, който ще е с дълготрайност 540 дни, за почти 20 млн. лв., секторът е 15 км и 700 метра. Парите са обезпечени в капиталовата стратегия на Агенцията за пътната инфраструктура ", увери районният министър Коритарова като уточни, че процесът по ремонт за пътя е необратим.

Участъкът е издигнат преди повече от 45 години и не е главно ремонтиран. След като близо 2 години се бави издаването на нужните документи, служебното държавно управление съумя да форсира процедурата и разрешението е реалност, тъй че да могат да стартират действителните ремонтни действия. 

" След вчерашната среща на ръководителя на организация " Пътна инфраструктура " с протестиращите направихме всичко допустимо, събрахме и последното съгласувателно писмо, което беше належащо, прегледахме документите и през днешния ден разрешението за градеж е реалност ", заяви министър Коритарова.  

Кметовете на общини в региона и инж. Тенчо Кайряков, ръководител на Инициативния комитет " Обручище вечно ", който е уредник на митинга, особено благодариха на премиера Димитър Главчев и министър Коритарова за бързата реакция.

По целия сектор ще бъде положена 2 пласта нова асфалтова настилка, като тук-там ще се обнови пътната структура. Ще бъдат ремонтирани три огромни уреди – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 водостока. Предвижда се построяването на банкети с широчина 1 метър по дължината на открития път и края на обитаемоте места, където няма планувани бордюри. Там, където ще се подменят бетонови бордюри, засегнатата тротоарна настилка ще бъде възобновена. Ще бъде непокътнат съществуващият габарит на пътното платно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР